///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

Vietnam (30 dagen)

Vietnam
30 daagse rondreis
Malaysia Airlines
v.a. € 2.895,00
bestellen

Vietnam telt ruim 80 miljoen inwoners. Het grootste deel woont op het platteland en is werkzaam in de landbouw. Over het algemeen wordt er in de grote steden redelijk Engels gesproken en vanwege het Franse koloniale verleden spreken de oudere Vietnamezen goed Frans. Het land is onder te verdelen in drie delen nl. de Mekongdelta in het Zuiden, de Centrale Hooglanden in het midden en de hooglanden in het Noorden. Om deel te nemen aan deze reis moet u over een goede fysieke conditie beschikken. Er wordt gebruik gemaakt van goede hotels. In het noorden zijn de hotels iets eenvoudiger.
Vietnam heeft door de ligging te maken met complexe weersomstandigheden en kent door de langgerektheid vele verschillende klimaatzones. Er is dan ook geen sprake van een goede of een slechte reisperiode. Vaak is een bepaalde regio wat koeler of vochtiger, terwijl het dan aan de kust weer droog is en een gemiddelde dagtemperatuur van 25°C kent. In de maanden oktober t/m februari kan het in het noorden koud zijn met een gemiddelde temperatuur van zo`n 10°C.

In het algemeen kan worden gesteld dat de temperaturen variëren tussen de 20º en de 35ºC. De vochtige tijd in het noorden is van oktober tot april en in het zuiden van april/mei tot oktober. Vaak impliceert dit een tropische regenbui van een uur, waarna de zon weer doorbreekt en het land weer heerlijk fris ruikt en de vegetatie rondom schitterend is.

Vietnam is een socialistisch land. Sinds de grondwetswijziging in 1980 heerst er godsdienstvrijheid en mogen burgers elke religie aanhangen. Het merendeel van de bevolking is boeddhistisch, een minderheid is katholiek, protestant of aanhanger van een sekte. Animisme en voorouderverering zijn waarden die nog altijd worden nageleefd. Evenals het taoïsme en het confucianisme in aangepaste vorm worden beleefd.

U zult met regelmaat worden nagelopen door nieuwsgierige kinderen, die u om een snoepje of een schoolpen zullen vragen. Vaak zijn dit situaties waarbij men snel geneigd is iets te geven. Het probleem is vaak dat u niet alle kinderen om u heen blij kunt maken, met als gevolg dat er ruzie en irritatie tussen de kinderen onderling ontstaat.

Daarnaast heeft het tot gevolg daar naarmate er presentjes worden gegeven door de 'rijke' toerist, men steeds brutaler wordt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om altijd het advies van de reisleider op te volgen.

In juli 1976 is de Socialistische Republiek Vietnam gesticht. De officiële naam luidt: Cong Hao Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam. Het hoogste wetgevende orgaan is de Nationale Vergadering. Dit parlement bestaat uit één kamer, waarvan de leden door middel van algemeen kiesrecht voor vijf jaar worden gekozen. De uitvoerende macht is in handen van de regering onder leiding van de president.

Sinds de introductie van de hervormingen (de Vietnamese Doi Moi) bedraagt de economische groei zo'n 7% per jaar. Kleine particuliere ondernemingen rijzen als paddestoelen uit de grond en ook het aantal buitenlandse investeerders neemt jaarlijks toe. Nederland neemt hierbij de tiende plaats in. Tot de exportproducten behoren katoen, tabak, suikerriet, thee, koffie en rubber.

Direct zoeken