///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

Sri Lanka
Sri Lanka is een schitterend tropisch eiland wat gelegen is op slechts 48 kilometer van India. De totale oppervlakte van het land is 65.610 km2. Van noord naar zuid meet Sri Lanka 433 kilometer en van oost naar west 225 kilometer. 
Geen enkel ander land ter wereld kent zulke mooie bijnamen als Sri Lanka, zoals “De parel van de Oceaan”, “De traan van India”, “De tuin van Boeddha” of “Gezegend eiland”. Ook Sri Lanka, de huidige officiële naam, heeft een mooie betekenis namelijk: 'beeldschoon land'. Allemaal namen die samenvatten wat Sri Lanka zo kenmerkt. Een prachtige, weelderige natuur en een enorme hoeveelheid aan bezienswaardigheden.
Deze rondreis door het betoverende Sri Lanka bevat dan ook vele hoogtepunten. Zoals een bezoek aan het olifantenweeshuis, de Tempel van de Tand van Boeddha, de Leeuwenrots, de ruïnes van Polonnaruwa, een trekking door het Nationaal Park Horton Plains, een jeepsafari waarbij u o.a. olifanten kunt zien en een boottocht over een rivier, kortom een reis met prachtige excursies en aan het eind heerlijk uitrusten in aan het strand.

Bevolking
Sri Lanka heeft ongeveer 18 miljoen inwoners. De belangrijkste bevolkingsgroepen zijn de Singalezen en Tamils, bijna 70% is Singalees en 17% is Tamil. Daarnaast zijn er nog een behoorlijk aantal minderheidsgroepen 

De inwoners van Sri Lanka zijn erg gastvrij, vriendelijk en behulpzaam. Besef echter voortdurend dat u te gast bent in een ander werelddeel met andere omgangsvormen en beleefdheidregels. Bezoekt u één van de vele tempels, houdt u dan rekening met de bevolking en gedraagt u zich respectvol bij de boedhabeelden.

Taal
De officiële talen zijn het Singalees en het Tamil. Met Engels kunt u vrijwel overal terecht.

Klimaat
Sri Lanka kent een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert tussen de 25 en 30° C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) is het iets koeler. Hier kunt u op dagtemperaturen van 16-24°C rekenen, terwijl de temperatuur 's nachts rond de 10°C schommelt. Sri Lanka kent twee natte moessons: van mei tot september in het zuidwesten en van oktober tot januari in het noordoosten met in de regel een korte tropische bui. 

Flora en Fauna
Sri Lanka is een eiland met een zeer gevarieerd landschap. De twee hoge bergen Adams Peak (2243 m) en Pidurutalagala (2524 m) worden omgeven door tropische laagvlakten. En aan de grillige kustlijn vindt u uitgestrekte stranden, rotsachtige kliffen en wuivende palmenbossen. 

U vindt op het eiland een rijke verscheidenheid aan bloemen, planten, bomen en dieren. Zo telt Sri Lanka maar liefst 3000 inheemse plantensoorten. En omdat het klimaat er zeer gunstig is voor allerlei soorten kruiden zijn er veel specerijentuinen met o.a. nootmuskaat, peper, kaneel, kardamon, vanille, peper, kruidnagels, kerrie, mosterdzaad, citronella en aloë vera.

In Sri Lanka leven diverse dieren zoals de olifant, luipaard, waterbuffel, wild zwijn, apen, krokodillen, vlinders, varanen, tal van hagedissen, stekelvarkens en vleermuizen. Tevens zijn er 425 vogelsoorten, waarvan ongeveer 250 inheemse en is Sri Lanka een paradijs voor vogelliefhebbers.

Geldzaken
De munteenheid is de Srilankaanse Rupee (LKR) en de koers is ± 150 voor € 1,-. De actuele koers kunt u bekijken op www.oanda.com.

Hieronder een tabel: LKR – Euro * 
*Koersbedragen zijn bij benadering en aan koersschommelingen onderhevig 
300 LKR= € 2,-
1.500 LKR= € 10,-
3.000 LKR= € 20,-
7.500 LKR= € 50,-

Tijdverschil
Het tijdverschil met Sri Lanka is in de zomer 3½ uur later en in de winter 4½ uur later dan in Nederand.

Elektriciteit
De netspanning in Sri Lanka is 220 volt. Voor Sri Lanka heeft u wereldstekker type D nodig, deze zijn 3-polig.

Feestdagen
Sri Lanka telt jaarlijks zo’n dertig officiële feestdagen zoals National Day (4 februari), Dag van de Arbeid (1 mei), en National Heroes Day (22 mei). 

De meest belangrijke feestdag in Sri Lanka is echter Perahera in Kandy, die jaarlijks gevierd wordt in juli/augustus. Ongeveer 10 dagen en avonden duurt deze spectaculaire Perahera, een relikwie van Boeddha wordt hierbij op de rug van een olifant aan de mensen getoond. Dansers laten diverse soorten dansen zien en de dansers worden weer gevolgd door drummers die voor opzwepende ritmes zorgen. Op de laatste avond zijn er ook 'vuurzwaaiers' en is er een immense stoet van olifanten in kleurrijk uitgedoste outfit

Tijdens feestdagen kan het voorkomen dat overheidskantoren, postkantoren, banken en sommige winkels gesloten zijn.

Reisleiding
Op de luchthaven ontmoet u uw Nederlandssprekende reisleider/-ster die u gaat begeleiden door Sri Lanka.Direct zoeken