///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

Sri Lanka (21 dagen)

Sri Lanka
21 daagse rondreis
Emirates
v.a. € 2.468,00
bestellen

Sri Lanka betekent “prachtig eiland”. De naam had niet treffender kunnen zijn. Tijdensdeze21 daagserondreis door het betoverende Sri Lanka valt u van de ene mooie ervaring in de andere. Hoewel Sri Lanka maar iets groter is dan Nederland, heeft hetalles wat Azie te bieden heeft ijn huis.Op een olifant de jungle in, of meteen Jeep op safari door de vele natuurparken,bezoek deprachtige strandenof sta versteld van de prachtige kolonialegebouwen dieu tijdens deze rondreistegenkomt.Deze reis is op basis van volpension, behalve op de vrije dagen op het einde van de reis en natuurlijk met nederlands sprekende reisleiding. Ervaar betoverend Sri Lanka als geen ander met Het Schone Streven.

Sri Lanka stond tot 1972 bekend als Ceylon en ligt 50 kilometer ten zuiden van India. Het eiland in de Indische Oceaan wordt ook wel eens de traan van India genoemd. Het eiland is ruim 65.000 km groot en is daarmee qua oppervlakte ongeveer zo groot als Nederland en Belgi samen. Sri Lanka telt ongeveer 21 miljoen inwoners waarvan ongeveer 70% het Boeddhisme aanhangen. Daarnaast zijn er ook nog Hindoes, Christenen en Moslims.

Sri Lanka kent een eeuwenoude cultuur en heeft ontzettend veel moois te bieden zoals de prachtige stranden in het zuiden, bergketens, tropische regenwouden, natuurparken, theeplantages, rijstvelden, tempels, oude runes…kortom teveel om op te noemen. Er zijn nog veel koloniale invloeden te vinden uit de tijd van de Engelsen en Nederlanders. Omdat het eiland niet zo groot is liggen alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar.

De dagtemperatuur is in Sri Lanka vrij gelijkmatig. Overdag ligt de temperatuur bijna altijd tussen de 27C en 30C. In de hoger gelegen gebieden is het koeler, tussen de 16C en 24C terwijl de temperatuur in het hoog gelegen Nuwara Eliya `s nachts rond de 10C schommelt.
Sri Lanka kent 2 moessonperioden waarin er regen kan vallen.
Van mei t/m juli is de periode van de zuidwestelijke moesson en van oktober t/m december de noordoostelijke moesson. U kunt tijdens de moesson korte maar hevige buien verwachten maar die duren meestal niet lang.

Direct zoeken