///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

Zuid en Noord Sulawesi (21 dagen)

Zuid en Noord Sulawesi
21-daagse rondreis
Singapore Airlines

bestellen

Sulawesi (het vroegere Celebes) is ťťn van de grotere eilanden van IndonesiŽ. Het is in grootte het elfde eiland ter wereld, met een oppervlakte van 174.600 km2. Het eiland telt ongeveer 15 miljoen inwoners en is ingedeeld in zes provincies. De ongerepte regenwouden, kristalheldere meren, majestueuze vulkanen, uitgestrekte witte zandstranden en gastvrije bevolking biedt ieder wat wils. Toch staat het toerisme op dit eiland nog in de kinderschoenen.

In het heuvelachtige midden van Sulawesi ligt Toraja-land, een gebied dat bekend staat om zijn bijzondere architectuur, begrafenisrituelen en koffie. In het noorden vinden we het gebied Minahasa en de stad Manado. Dit gebied is als een van de weinige gebieden in IndonesiŽ vrijwel geheel christelijk. Het eiland Bunaken is een van de bekendere eilandjes in dit gebied. In het zuiden ligt Makassar, de hoofdstad van Sulawesi, waar vooral Buginezen en Makassaren leven. Makassar was een belangrijke havenplaats voor de Nederlanders ten tijde van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC).

Maak ook kennis met dit prachtige eiland en bezoek authentieke dorpjes, een nationaal park en de mooie koraalriffen op Bunaken. Dit zijn nog maar enkele hoogtepunten die Sulawesi te bieden heeft. Samen met de natuur die rijk is aan bergen, vulkanen, plantages, warmwaterbronnen, stranden en indrukwekkende oerwouden zorgt deze reis voor een unieke ervaring. Aangezien niet veel toeristen dit fascinerende eiland bezoeken dient u er rekening mee te houden dat de accommodatie op sommige plaatsen vrij eenvoudig zal zijn.
De reis eindigt In Manado overigens wel in een 5-sterren hotel waar u de laatste 4 nachten zult verblijven. Deze 21-daagse rondreis is een topreis voor een ieder die belevenissen belangrijker vindt dan luxe.

Direct zoeken