///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

///

Boek nu voor de fantastiche 32 daagse rondreis Sumatra Java Bali vertrek op 29 februari

Bali

Bali, ook wel het 'Eiland der Goden' genoemd ligt op een korte afstand van de oostkust van Java, gescheiden door een smalle zeestraat. Met zijn 5600 vierkante kilometer is Bali een klein eiland. Den Pasar is de drukke hoofdstad van het eiland.

Bali

Het landschap is ook hier weer zeer verschillend, van oost naar west ligt een keten van vulkanen, met als hoogtepunt de Gunung Agung (Heilige Berg) met een hoogte van 3142 meter. Ten noorden van de bergen bevindt zich een gebied met vruchtbare akkers. Ook zijn er diverse meren, sawah's, palmbomen en baaien omringd door witte stranden.

Het hele jaar door heerst er een warm, maar aangenaam klimaat, en zelfs in de regentijd schijnt regelmatig de zon. De regenbuien zijn net zo heftig als ze kort zijn. In tegenstelling tot de rest van Indonesië, is de overheersende godsdienst het Hindoeïsme. Het eiland telt dan ook duizenden tempels.

Van de grote 'Heilige tempel' te Besakih tot de huistempeltjes in de dorpen. Er zijn dikwijls tempelfeesten, waar u, met een beetje geluk, tijdens uw verblijf getuige van kunt zijn.

De Balinese dansen worden beoefend vanaf de kindertijd. Een bezoek aan een Barungdans of Kecak (Apendans) voorstelling is dan ook aan te raden. Kuta en Sanur zijn de meest bekende toeristische trekpleisters op Bali. Lovina in het noorden en Candi Dasa in het oosten zijn echter ook sterk in opkomst.

Ubud wordt ook wel het kunstenaarsdorp genoemd, hier kunt u o.a. werkplaatsen voor het zilver-, schilder- en houtsnijwerk bezoeken.
Bali is zo rijk aan attracties dat u zich geen minuut hoeft te vervelen.


Direct zoeken